Kinderopvang Schanulleke | info@kinderopvang-schanulleke.be

Artikel "RONDOM" 2017

Schanulleke als enig kinderdagverblijf geselecteerd voor proefproject IKT-mixKinderdagverblijf Schanulleke uit Meerbeke mag vanaf 1 april als enige kinderdagverblijf in Oost-Vlaanderen deelnemen aan het proefproject IKT-mix.
De jury koos Schanulleke samen met negen andere kinderdagverblijven na een uitgebreide screening - infrastructuur, vergunning en pedagogische omkadering - van Kind en Gezin.
Wat die IKT-mix precies inhoudt?
“Het geeft de ouders voortaan de mogelijkheid om te kiezen: ofwel de dagelijkse kost laten bepalen door een berekening die rekening houdt met het inkomen ofwel opteren voor een vaste dagelijkse opvangprijs. Voor de een is de vaste prijs voordeliger, voor de ander de berekening volgens het loon.
Vroeger was het absoluut niet mogelijk om twee tarieven te hanteren in een verblijf”, zegt Frederik Mehauden van het Lokaal Overleg Kinderopvang in Ninove. “De Vlaamse overheid wil door dit experiment vooral onderzoeken of de leefbaarheid in de sector verhoogd kan worden.
Het proefproject zal na een jaar geëvalueerd worden.” Bij Schanulleke worden dagelijks 49 kindjes opgevangen in drie horizontale leeftijdsgroepen. Els Santuliana (tante Els) is tevreden. “Het is een mooie erkenning voor ons én het maakt kinderopvang voor iedereen toegankelijker.
Wij hebben de ouders ingelicht, er zijn momenteel vijf ouders van kinderen die er al gebruik van maken.”

Scroll naar Boven